Reclamă
Reclamă

14 opere de artă, furate în martie dintr-o galerie din Copenhaga, au fost descoperite de polițiști din întâmplare. Oamenii legii încercau să dea de urma unei biciclete furate și, pe baza semnalului emis de GPS-ul montat pe aceasta, au ajuns la locația unde se ascundeau cei doi hoți, dar și mai multe bunuri furate de aceștia, informează AFP, citată de Agerpres.

În Copenhaga, numai în 2023 au fost furate 17.000 de biciclete. Potrivit unui sondaj făcut de primărie, această infracțiune este cea care îi îngrijorează cel mai mult pe locuitorii capitalei. Tocmai ca să și le poată recupera mai ușor, unii bicicliști își echipează vehiculele cu GPS.

Tocmai GPS-ul unei biciclete furate a fost cel care a condus poliţia la o adresă din sudul oraşului, unde a efectuat o percheziţie. Acolo, polițiștii danezi au descoperit, pe lângă bicicleta pe care o căutau, alte 11 tricicluri şi biciclete electrice, care ar fi fost furate. În plus, scrie sursa citată, au fost recuperate mai multe opere de artă furate cu mai bine de o lună înainte.

Reclamă

Mai exact, 14 opere de artă din cele 20-30 de lucrări ale artistului Kristian von Hornsleth, care fuseseră furate din galeria sa. Jaful fusese dat pe 31 martie 2024, iar pentru a sparge geamul galeriei, hoții au folosit o mașină, scrie sursa citată.

Doi bărbaţi, în vârstă de 32 şi 40 de ani, au fost arestați sub suspiciunea de furt agravat. Poliţia investighează acum modul în care aceştia au ajuns în posesia operelor de artă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro