Un nou val de proteste a lovit statul Irak,în sudul orașului Nisirya.

Protestatarii au ales să iasă în stradă și să își facă auzite vocile, dorințele și nemulțumirile. Mulțimile de oameni revoltați cer statului mai multe locuri de muncă, servicii publice mai bune și dispariția și combaterea corupției. Toate aceste manifestări sunt îndreptate în special spre liderii politici ai statului.

În urma acestor confruntări, cel puțin 13 persoane au fost ucise. Forțele de securitate din Iraq au ales să combată aceste proteste prin intermediul forței și al violenței, iar din declarațiile oficiale au lăsat să se înțeleagă că nu se vor opri până nu vor restaura din nou pacea și liniștea.

Joi, 70 de persoane au fost rănite după ce forțele de ordine au intervenit și au deschis focul asupra protestatarilor. Scopul acestei intervenții a fost să elibereze două poduri care erau blocate de proteste, iar în acest scop s-au folosit și gaze lacrimogene.

Armata irakiană a declarat că în perioada ce va urma se vor pregăti celule de urgență pentru a-i calma pe oamenii din străzi. De asemenea, a fost creată o unitate specială care să combată protestele, tocmai pentru a impune ordinea din nou în Irak.

Situația din Nisirya a scăpat de sub control, iar protestatarii au pus stăpânire pe oraș. Mai mult, poliția nu mai poate intervenii, deoarece au fost și ei atacați și sunt urmăriți de mulțime.