Noi valuri de scumpiri ne așteaptă începând cu anul viitor.

Se pare că în ianuarie vom avea o nouă creștere de prețuri ale bunurilor alimentare. De asemenea, din luna martie se scumpesc și facturile. Analiștii economici au făcut câteva calcule și a rezultat produsele care se vor scumpi de la începutul anului 2022.

În primul rând legumele şi fructele se vor scumpi cu 10 – 20 de procente. Preţul pâinii va fi şi el mai mare  cu 15%, lactatele se vor scumpi cu 8 – 10%, carnea proaspătă şi produsele din carne vor urca până la 15 procente, iar benzina şi motorina s-ar putea duce spre 7 lei pe litru.

Scumpirile din luna martie

Din martie mai avem o rundă de scumpiri. Din 8 martie expiră compensaţiile de la stat la energie. Așadar, facturile noastre vor veni fără nici o reducere, iar utilitățile s-au scumpit. Potrivit datelor oferite de Institutului Național de Statistică raportate la noiembrie 2021 cea mai mare creştere este la gaze, aproape 50%. Energia termică s-a scumpit cu aproape 11%, iar energia electrică cu peste 8 procente.

Chiar dacă valurile pandemice ar putea dispărea, nu vom scăpa de valurile de scumpiri, spun economiștii.  Românii privesc îngrijorați către viitorul economic al țării și sunt de părere că România va fi zguduită curând.

Alimentele care se scumpesc în 2022. Cu toții depindem de ele, zi de zi
pixabay.com

Buzunarele românilor, amenințate de noile valuri de scumpiri

În acest an scumpirile s-au înregistrat pe bandă rulantă, mai ales cele în sectorul energiei electrice, cosmetică, servicii de igenă, etc. Uleiul comestibil s-a scumpit, iar pâinea ar urma să se scumpească și ea în perioada următoare, cauza fiind canicula care a afectat culturile de grâu. În plus, acestea nu ezită să apară și de anul viitor. Economiștii și cetățenii țării sunt afectați de cele ce o să urmeze.