Reclamă
Reclamă

Scumpirea carburanților din statul Iran a provocat protese în rândul populației. În ultimele trei zile, oamenii au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile.

Totul a început după ce prețurile la carburanți au fost majorate destul de mult săptămâna trecută, însă în Iran existau deja tensiuni între populație și conducere.

Conform rapoartelor oficiale, datorită acestor conflicte, 12 protestanți au fost uciși, iar mulți alții au fost răniți și se află în prezent în spitale, unde le sunt îngrijite rănile.

În speranța că va opri aceste manifestații, Iranul a descurs la o soluție des întâlnită în acest tip de situații, și anume să blocheze accesul populației la internet. Tocmai de aceea, situația protestelor este pentru moment neclară, mai ales că oamenii nu mai au posibilitatea să comunice cu exteriorul Iranului.

Reclamă

Conform rapoartelor interne, protestele încă continuă pe străzile Iranului și nu pare că se vor opri prea curând. Într-un comunicat oficial, autoritățile au transmis că manifestațiile sunt încă în desfășurare în multe dintre orașele statului, însă au venit cu precizarea că acestea s-au mai liniștit, iar situația este în curs de remediere.

De asemenea, autoritățile Iraniene au ținut să critice implicarea Statelor Unite Americane în acest conflict și susținerea pe care aceștia au manifestat-o pentru protestanți. Ei sunt de părere că problemele statului ar trebui rezolvate exclusiv în Iran, fără ca alte puteri și alți factori să fie implicați în acest proces.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro