Celebrul canoist, Ivan Patzaichin, a decedat pe data de 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani. Bărbatul era internat la spitalul Elias, din București. Din cauza cancerului pulmonar cu care a fost diganosticat, el a stat pe patul de spital apriximativ trei săptămâni, după care a pierdut lupta cu viața.

Ilie Năstase, declarații tulburătoare

Pierderea acestuia a îndurerat întreaga lumea sportului românesc, iar sportivi precum Nadia Comăneci și Ilie Năstase nu își pot reveni din șoc. Mai mult de atât, fostu, tenismen a transmis un mesaj emoționant în care a vorbit extrem de frumos despre Ivan Patzaichin.

Acesta este foarte revoltat că statuia cunosctului canoist nu va fi amplasată într-o zonă mai cunoscută, unde ar putea fi admirată de tot mai multă lumea. Oamenii ar trebui să știe, din punctul lui de vedere, cine a fost Ivan Patzaichin și a propus că statuia acestuia să fie pusă la Charles de Gaulle, nu la Dinamo.

 

„Era un om deosebit, un om bun. Era foarte simplu, nu vorbea de perfomanțele lui, care sunt extraordinare. (…) Vreau să-i felicit pe cei de la Dinamo că i-au făcut această statuie. Eu aș pune această statuie la Charles de Gaulle, unde intră toată ziua mulți copii, să vadă cine a fost Patzaichin. Doi metri pătrați nu se găsesc pentru cineva care a făcut cinste aceste țări? Dacă nu îi face Dinamo, cei de astăzi nu îi pot face statuie lui Patzaichin.Eu mi-am făcut și statuie și muzeu, nu am găsit niște metri pătrați unde să o pun. „, a declarat Ilie Năstase.