Reclamă

Dacă ești una dintre milioanele de persoane care se luptă cu insomnia, s-ar putea să îți găsești mintea în viteză, iar corpul tău zvârcolindu-se atunci când vrei doar să adormi.

Cu abordarea corectă, puteți adormi în mod fiabil în câteva minute. Una dintre cheile pentru a adormi lin este relaxarea. Cercetările arată că răspunsul de relaxare este un proces fiziologic care afectează pozitiv atât mintea, cât și corpul.

Prin reducerea stresului și a anxietății, răspunsul de relaxare vă poate permite să vă adormiți liniștit.

Experții subliniază că poate dura timp pentru a stăpâni aceste tehnici, dar practica dă roade. Și mai bine, aceste metode sunt personalizabile, astfel încât să le puteți ajusta în timp pentru a le face să funcționeze pentru dvs.

Mici secrete

10 trucuri pentru a dormi bine atunci când ai insomnii
Pixabay

1.Păstrați ore regulate de somn

A merge la culcare și a te trezi aproximativ la aceeași oră în fiecare zi îți va programa corpul să doarmă mai bine. Alegeți un moment în care este posibil să vă simțiți obosit și somnoros.

2.Creați un mediu de somn odihnitor

Dormitorul tău ar trebui să fie un loc liniștit pentru odihnă și somn. Temperatura, iluminarea și zgomotul ar trebui să fie controlate, astfel încât mediul din dormitor să vă ajute să adormiți.

Dacă aveți un animal de companie care doarme în cameră cu dvs., luați în considerare să-l mutați în altă parte. Dacă vă deranjează des în timpul nopții.

3.Asigurați-vă că patul dvs. este confortabil

Este dificil să dormi odihnitor pe o saltea prea moale sau prea tare. Sau pe un pat prea mic sau prea vechi.

4.Fă sport regulat

Exercițiile fizice moderate în mod regulat. Cum ar fi înotul sau mersul pe jos. Pot ajuta la ameliorarea tensiunii acumulate în timpul zilei. Dar asigurați-vă că nu faceți exerciții viguroase. Cum ar fi alergarea sau sala de sport prea aproape de ora de culcare, deoarece vă poate ține treaz.

5.Reduceți consumul de cofeină

Reduceți cofeina din ceai, cafea, băuturi energizante sau cola, mai ales seara. Cofeina interferează cu procesul de a adormi. Și, de asemenea, previne somnul profund. În schimb, bea o băutură caldă, cu lapte sau un ceai de plante.

6.Nu fuma

Nicotina este un stimulent. Persoanele care fumează nu adorm rapid, se trezesc mai des și adesea au somnul mai perturbat.

7.Încercați să vă relaxați înainte de a merge la culcare

Faceți o baie caldă, ascultați muzică liniștită. Sau faceți yoga pentru a vă relaxa mintea și corpul. Medicul dumneavoastră de familie vă poate recomanda un CD util de relaxare.

8.Scrie-ți grijile

Dacă ai tendința de a sta în pat gândindu-te la tot ce ai de făcut mâine, alocă-ți timp înainte de culcare pentru a-ți face planuri pentru ziua următoare. Scopul este de a evita să faci aceste lucruri atunci când ești în pat, încercând să dormi.

9.Dacă nu poți dormi, trezește-te

Dacă nu poți dormi, nu sta acolo, îngrijorându-te. Ridică-te și fă ceva ce ți se pare relaxant. Până când îți simți din nou somn, apoi întoarce-te în pat.

10. Nu exagera

Prea multă mâncare sau alcool, în special noaptea târziu, vă pot întrerupe tiparele de somn. Alcoolul vă poate ajuta să adormiți inițial, dar vă va perturba somnul mai târziu în timpul nopții.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro