Reclamă
Reclamă

10 români sunt cercetați de polițiști după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă. Actele ar fi fost depuse de același centru de pregătire profesională din București, deși solicitanții aveau domiciliile în toată țara. Mai mult, spun anchetatorii, instituția școlară înscrisă pe diplome nici măcar nu există în realitate.

Pentru a demasca rețeaua de diplome de Bacalaureat false, anchetatorii au efectuat joi 12 percheziții la sediul social și la punctul de lucru al centrului de pregătire profesională din București, cât și la domiciliile solicitanților din Arad, Bistrița–Năsăud, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj și Teleorman.

Obiectivul perchezițiilor a fost descoperirea și ridicarea documentelor despre care există bănuiala că sunt false, identificarea altor mijloace de probă, precum documente sau instrumente care ar fi ajutat la falsificarea diplomelor de Bacalaureat, tipizate utilizate pentru realizarea acestora, ștampile, timbru sec, și sisteme informatice.

Reclamă

Cei 10 români sunt acum cercetați într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

„Bănuiala falsurilor ar fi fost determinată de faptul că diplomele în cauză nu ar fi fost eliberate de către unitățile de învățământ la care ar fi ‘absolvit’ titularii sau instituția școlară înscrisă pe diplomă nu ar fi funcționat/nu ar fi existat pe teritoriul național. De asemenea, toate cererile în vederea eliberării certificatelor pentru cele 10 persoane ar fi fost depuse la instituție de către același centru de pregătire profesională, din municipiul București, deși acestea ar fi avut domiciliile în județe diferite”, se arată în comunicatul Poliției Române.

Două persoane vor fi duse la audieri la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, anunță reprezentanții instituției.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro