Organizația Mondială a Sănătății a declarat ziua de 10 octombrie ca fiind Ziua Mondială a Sănătății Mintale.

Tema aleasă în acest an pentru celebrarea acestei zile de către Federația Mondială pentru Sănătatea Mintală este prevenirea sinuciderilor.

Mesajul pe care milioane de oameni au vrut să îl exprime este să nu îți pierzi speranța. După cum afirmă multe persoane care s-au confruntat cu afecțiuni mintale, speranța este ca și oxigenul pentru sănătatea minții noastre, fiind un lucru esențial pentru cei care trec prin momente grele.

Sinuciderile în masă sunt o realitate crudă a lumii moderne pe care umanitatea nu poate să o nege. De la an la an, numărul persoanlor depresive și cel al sinuciderilor crește semnificativ.

Ceea ce mulți nu au înșeles este că o sinucidere nu ruinează doar o viață, ci multe altele asociate cu ea. Nu există absolut nimic în lumea aceasta care să se compare cu durerea provocată de cineva care a ales să își ia viața.

Ziua de astăzi e despre ei, cei care au pierdut lupta cu viața, dar și despre cei care încă se zbat să rămână în viață. Cel mai important este ca oamenii să înțeleagă că despresia este într-adevăr o problemă gravă a societății în care trăim. Trebuie să învățăm să ne înțelegem, să ne ajutăm și să ne suținem reciproc.