Războiul din Ucraina a intrat oficial în cea de-a treia săptămână și pacea pare să fie departe. Astăzi, o tragedia a avut loc în orașul Cernihiv.

În ziua 21 a războiul de cucerire pe care Rusia l-a început în Ucraina, sirenele au sunat în mai multe orașe bombardate încontinuu de armata lui Vladimir Putin. În orașul Cernihiv a avut loc astăzi o tragedie care a șocat pe toată lumea. 

O înregistrare video făcută publică de jurnaliștii de la CNN confimă că un obuz sau o rachetă a lovit miercuri un grup de oameni care stăteau la coadă pentru pâine în orașul Cernihiv, nordul Ucrainei.

10 oameni care stăteau la coadă la pâine au fost făcuți praf de un obuz

Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Kiev, CNN și publicația ucraineană Suspilne au confirmat că în urma atacul cu obuz, zece oameni care stăteau la coadă la pâine au murit.

Potrivit aceleași publicații, atacul a avut loc la ora locală 10.00, aceeași și la București. Video-ul de mai jos, care a apărut pe rețelele de socializare, s-a viralizat instant. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional.

„Astfel de atacuri oribile trebuie să înceteze. Luăm în considerare toate opțiunile disponibile pentru a asigura tragerea la răspundere pentru orice atrocitate din Ucraina”, a transmis Ambasada SUA în Ucraina, într-o postare pe Twitter.

Mesajul de avertisment al lui Volodimir Zelenski pentru soldații ruși

În cursul zilei de ieri, cu 24 de ore înainte de atac, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a transmis un nou mesaj soldaților ruși care i-au invadat țara, în special recruților trimiși de Vladimir Putin să lupte într-un război care nu este al lor.

„Vreau să le spun ceva soldaţilor ruşi. Celor care deja sunt pe pământul nostru. Şi care urmează să fie trimişi să lupte împotriva noastră. Recruţi ruşi! Ascultaţi-mă cu atenţie. Ofiţeri ruşi! Aţi înţeles deja totul. Nu o să luaţi nimic din Ucraina. O să luaţi vieţi. Sunteţi mulţi. Dar şi viaţa voastră va fi luată.

De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, a spus Volodimir Zelenski pe Instagram.

Rușiilor nu le mai pasă pe cine bombardează! 10 oameni care stăteau la coadă la pâine au fost uciși de un obuz. VIDEO
Instagram

Totodată, Volodimir Zelenski a mai spus că armata ucraineană a neutralizat sute de elicoptere ruseşti, 80 de avioane de război, sute de tancuri şi mii de alte echipamente.

„Vă ofer o opţiune. În numele poporului ucrainean, vă dau o şansă. Şansa de a supravieţui. Dacă vă predaţi forţelor noastre, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii. Ca oameni, cu decenţă. Într-un fel în care nu aţi fost trataţi în armata voastră. Şi într-un fel în care armata voastră nu îi tratează pe ai noştri. Alegeţi!

„În 19 zile, armata rusă a pierdut mai mult în Ucraina decât a pierdut în două războaie sângeroase şi lungi în Cecenia. Pentru ce?”, a afirmat el.

Distribuie

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.