Dezvoltarea unei rutine dimineața este esențială. Dacă nu faceți acest lucru, atunci nu veți fi productivi așa cum ar trebui, deoarece rutina zilnică este dezechilibrată.
,,Secretul viitorului tău este ascuns în rutina ta zilnică – Mike Murdoch”
Mai jos sunt 10 obiceiuri care îți pot strica diminețile, performanța și nivelul de productivitate.
1. Apăsarea butonului de amânare
Știm somnul este mult mai dulce dimineața, așa că tentația de a amâna alarma s-au mai rău chiar de- a o opri este uriașă.
Însă ar trebui să reziști la acest impuls, deoarece făcând acest lucru îți vei da programul peste cap și vei ajunge să fii nervos și irascibil din cauză că nu ai suficient timp.
Amânarea alarmei poate părea un mic act, dar se transformă într-un obicei și îți condiționează mintea pentru incompetență și îți modifică nivelul de performanță.
2. Verificarea telefonului și a conturilor de social media
Cine nu este vinovat pentru asta? Să fim sinceri. Înainte de a face orice, verifici telefonul. Există o dependență sau mai degrabă o puternică conexiune persuasivă care apare cu telefonul mobil.
Nevoia de a da scroll pe Facebook, de a verifica ultimele tweet-uri sau de a vedea ce poze s-au mai postat pe Instagram, nu este o nevoie chiar atât de urgentă. Așa că dacă vrei ca atunci când te trezești să fi mai productiv și să ai mai multe rezultate, evită să îți verifici telefonul.
3. Săritul micului dejun sau mâncatul unui micu dejun nesănătos
Primul lucru pe care trebuie să îl ai în minte este că trebuie să mănânci, mai ales că nu îți poți duce bătăile de peste zi pe stomacul gol.
De asemenea, dacă tot luați micul dejun, trebuie să fie consistent, o gogoașă și o cafea sau un bol cu cereale, nu pot fi descrise ca micul dejun sănătos. Trebuie să te asiguri că mănânci ceva care să îți hrănească corpul și să îți oferă energie pentru restul zilei.
4. Improvizarea
Calea principală spre succes în orice alegem să facem este planificarea adecvată. Când planifici te pregătești mental pentru ce urmează, ceea ce este mult mai bine decât luarea unor decizii pe fugă.
Când iei decizii improvizate dimineața, te trezești destul de dezorientat și îți forțezi corpul să proceseze semnalele în câteva secunde, ceea ce poate induce stres mental și fizic.
5. Nu ai o rutină dimineața
Ceea ce faci dimineața poate schimba felul în care decurge întreaga zi. Dacă îți începi dimineața cu activități benefice și sănătoase, atunci pe parcursul zilei vei avea suficientă energie pentru a crește productivitatea. Dezvoltarea unei rutine productive dimineața, este vitală și extrem de importantă.
6. Nu mai fi negativist
Cum îți condiționezi mintea va avea un impact imens asupra rezultatelor pe termen lung. Așa că ceea ce asculți, ce urmărești sau ce citești este extrem de important.
Dacă ai de gând să asculți sau să citești ceva, asigură-te că este ceva care te ajută; poți asculta un podcast, urmări videoclipuri interesante sau citi articole care te ajută.
7. Lasă razele soarelui să intre
După ce te-ai trezit, nu lăsa perdeaua trasă. În timp ce te pregătești lasă lumina să intre. Acest lucru te va ajuta să ai o dispoziție mai bună.
8. Nu uita să te hidratezi
Mulți dintre noi uităm să ne hidratăm. După ce te-ai trezit, corpul trebuie să fie hidratat, ai luat o noapte de repaus, fără apă, deci trebuie să te reîmprospătezi.
Apa te ajută și îți ajută metabolismul să se miște în direcția corectă. Dacă este dificil să bei apă simplă poți adăuga două felii de lămâie.
9. Îți lași patul nefăcut
Este important să-ți faci patul, și să îți amenajezi spațiul. Când patul și camera este aranjată și aspirată și starea ta de spirit este mai bună, pur și simplu ai senzația că poți face față cu orice. Experții consideră că atunci când îți aranjezi patul după ce te-ai trezit te ajută să devii mai organizat ceea ce crește nivelul tău de performanță.
10. Te plângi
Mulți oameni adoră să se trezească dimineața și să se plângă; se plâng de cât de devreme este, se plâng că vor merge la muncă, se plâng de cât de obosiți se simt.
Cuvintele negative pe care le folosești pentru a te exprima trimit semnale negative corpului tău, ceea ce îți poate perturba experiența de zi cu zi.
Au un efect tangibil asupra nivelului tău de motivație, așa că în loc să te trezești și să te plângi, stai și gândește-te la lucrurile despre care ar trebui să fii recunoscător și pozitiv.