În luna septembrie a acestui an, Arabia Saudită a lansat o nouă viză turistică, valabilă pentru 90 de zile.

Cu toate că lumea arabă reprezintă pentru mulți un mister pe care își doresc să-l exploreze, turiștii trebuie să fie foarte atenți la legile din Arabia Saudită. Încălcarea unei legi poate duce la contravenții precum amenzi de până la 1200$ sau chiar închisoare.

Ce ar trebui să știi despre legile din Peninsula Arabă?

  1. Pantalonii scurți sunt interziși atât pentru femei, cât și pentru bărbați. De asemenea, femeile sunt rugate să poarte haine care să le acopere genunchii și umerii. Sunt recomandate ținutele modeste și decente, care să nu arate prea multă piele și să nu atragă atenția.
  2. Alcoolul este strict interzis. Ceea ce inseamnă că turiștilor le este interzis să aducă alcool cu ei sau să îl consume. Deși există o probabilitate foarte mare ca în cadrul zborului către Arabia să aibă acces la băuturi alcoolice, ei vor fi testați pentru consum de alcool atunci când ajung la vamă și riscă să fie arestați.
  3. Islamul interzice consumul cărnii de porc. Turiștilor le este interzis să aducă produse conțin porc sau care au această aromă.
  4. Jocurile de noroc sunt ilegale. Dacă turiștii sunt surpinși practicând activități care implică jocuri de noroc, riscă pâna la 6 luni la închisoare.
  5. Persoanele de alte orientări sexuale nu au voie în Arabia Saudită. În anul 2017, doi transexuali au fost prinși, bătuți și torturați până la moarte datorită orientării lor sexuale. Tocmai de aceea, această destinație ar trebui să iasă de pe lista de călătorie a persoanelor gay.
  6. Oamenii nu au voie să își arate afecțiunea în public. Indiferent că vorbim de un cuplu căsătorit, este strict interzis să își îmbrățișezi sau săruți partenerul în public.
  7. Drogurile sunt de asemenea interzise.
  8. Este recomandat ca persoanele care au altă religie decât cea islamică să evite să poarte bijuterii sau alte articole care indică acest lucru. De asemenea, aducerea Bibliei în Arabia sau a altor cărți sfinte este interzisă.
  9. Fotografierea clădirilor guvernamentale este interzisă, din motive de securitate națională.
  10. Accesul persoanelor care nu sunt musulmane este interzis în cele două orașe sfinte Mecca și Medinah.