Chiar dacă studiul la o școală culinară poate dura de la câteva luni la 4 ani, nu trebuie să petreci mult timp pentru a-ți dezvolta abilitățile de gătit.
Există atât de mulți bucătari talentați printre oamenii obișnuiți. Ei fac cele mai bune mese pentru familiile lor și numai greșelile proaste de bucătărie îi pot împiedica să se simtă adevărați profesioniști.
1.Gătim prea mult legumele
Legumele conțin o mulțime de nutrienți sănătoși, iar tratamentul termic pe termen lung nu numai că scade numărul de nutrienți, dar face și mesele de legume mai puțin gustoase. O alternativă excelentă la tocănirea lungă și fierbere este legumele la abur. Potrivit bucătarului și dieteticianului Michelle Dudash, aburirea ne face dieta mai sănătoasă și mai gustoasă.
2.Nu punem sare la coacere
Garanția unei produse de patiserie bune este drojdia de înaltă calitate. După cum se dovedește, puteți controla drojdia cu sare. Deci, dacă aveți nevoie ca aluatul să crească mai repede, nu-l sărați. Dar dacă lăsați aluatul fără sare, pâinea își va pierde tot volumul.
3.Nu punem sare în apă
Ouăle sunt unele dintre cele mai populare alimente pentru micul dejun, dar de obicei sunt fierte rapid, chiar dacă acest proces poate fi îmbunătățit cu un simplu truc. Adăugați sare în apă înainte de fierbere. Datorită sării, albușul va rămâne în interiorul cochiliei chiar dacă se rupe. Apa sărată ajută albușul să se coaguleze mai repede.
4.Nu scurgem cartofii
Înmuierea cartofilor în apă ajută la eliminarea excesului de amidon și îi face mai dietetici. De asemenea, excesul de amidon poate crea o peliculă lipicioasă în exterior. Lăsați cartofii în apă rece timp de câteva ore, și veți observa că apa se întunecă la fund. Din când în când, puteți schimba apa pentru a îndepărta amidonul care ar putea rămâne pe cartofi.
5.Nu punem ceai verde când fierbem orezul
Orezul cu ceai verde este o masă tradițională japoneză. Este îmbogățit cu gustul de ceai și cu nutrienții sănătoși din ceai.
6. Nu spălăm legumele în apă rece
De multe ori lăsăm legumele albite fierbinți, așteptând să le fie rândul să fie folosite într-o rețetă. Dar pentru a păstra gustul strălucitor și textura crocantă, le puteți spăla în apă rece sau chiar le puteți pune pe gheață. Dacă nu o faci, procesele termice nu se vor opri și nici gătitul.
7.Doar câte un cățel de usturoi
Orele pe care le petrecem în bucătărie sunt construite din multe lucruri mărunte care par simple la prima vedere. De exemplu, curățăm usturoiul câte o bucată. Este mult mai eficient să tai un cap de usturoi în jumătate, să îl pui pe masă și să îl lovești cu cuțitul. Pentru a simplifica procesul, îndepărtați mai întâi zona rădăcină.
8.Punem sare la începutul gătitului
Sărarea ouălor la începutul gătitului este o greșeală care distruge structura ouălor și le face apoase. Este mai bine să adăugați sare la sfârșitul gătitului, conform lui Gordon Ramsay. El crede că aceasta este cea mai importantă parte a gătirii celor mai bune ouă.
9.Pâine proaspătă pentru prăjire
Pâinea proaspătă pare foarte atrăgătoare, dar nu este cea mai bună opțiune dacă doriți să faceți pâine prăjită. Este mai bine să folosiți pâine veche — va absorbi mai mult amestecul de ouă și își va păstra forma. Dacă pâinea este prea proaspătă, o puteți usca în cuptorul cu microunde.
10.Sare sau zahăr
Chiar dacă adăugarea de sare în cafea este o tradiție populară în multe țări, poate părea ceva exotic. Dar sarea nu dă doar cafelei gusturi noi, ci poate și economisi cafeaua dacă este prea amară.
În 2009, expertul în știința alimentară Alton Brown a sugerat adăugarea de sare într-un episod din emisiunea sa de gătit Good Eats. El a spus că sarea neutralizează amărăciunea mai bine decât zahărul și, de asemenea, netezește gustul învechit al apei. Potrivit lui Brown, ar trebui să adăugați o jumătate de linguriță de sare la fiecare cană de apă și 2 lingurițe de cafea.